Popoludnie s deťmi MŠ, Egy közösen töltött délután az Óvodásokkal

04.05.2012 15:49

Popoludnie plné nátierok
Škôlkárske nátierky

 

Máme za sebou jednou úžasné popoludnie strávené s deťmi Materských škôlok - triedy Lienok z MŠ slovenskej a triedy Méhecskék z MŠ s VJM.

Popoludnie sa vydarilo nad naše očakávania. Deťúrence prišli s pani učiteľkami po skrátenom poobedňajšom spánku plné očakávaní. Pani vedúca privítala malých kuchárov a malé kuchárky v kráľovstve pani kuchárok a poprosila ich o spoluprácu pri príprave nátierok, ktoré sa budú podávať rodičom. Pripravovali sa nátierky : maslová s čokoládou, syrová pena, šunková s tvrdým syrom, zeleninová letná a oškvarková - z každého rožka - troška. Deti boli rozdelené do piatich skupín a každá skupina pripravovala svoju nátierku. Suroviny boli pripravené na stolíkoch a práca sa mohla začať. Naše ratolesti sa pochválili, že aj doma zvyknú pomáhať pri varení svojim mamičkám . Práca im išla veľmi dobre : pridávali suroviny, miešali, ochutnávali , no a keď boli s prácou hotové tak vykrajovali z chlebíkov hviezdičky, krúžky, srdiečka, hríbiky ...a natierali, a natierali... Keď boli nátierky natreté na chlebíky prišla fáza ozdobenia a označenia nátierky. Každá skupinka si ozdobila svoju nátierku chutnou zeleninkou, menovkou a mohla prísť ochutnávka. Či mi veríte, alebo nie ? s takou chuťou som ešte tieto deťúrence nevidela papať nátierky ako to bolo v toto poobedie.

No a keďže za prácu patrí aj pláca, kolektív školskej jedálne sa deťom poďakoval vymaľovánkami a perami, ktorým sa deti veľmi tešili. Na rozlúčku pani vedúca predstavila pani kuchárky a kolektív veselou básničkou, ktorá vystihovala tú - ktorú pani kuchárku.

Bolo to úžasné popoludnie, na chvíľu sme sa aj my vrátili do krásnych detských čias.

Dúfame, že aj v budúcnosti sa nám naskytne takáto príležitosť a spolu s našimi ratolesťami budeme môcť upiecť nejaký chutný koláčik.

Vďaka patrí pani riaditeľkám obidvoch materských škôlok, ktoré nám "zapožičali" deti, pani učiteľkám, ktoré nám pomáhali a samozrejme pani kuchárkam, ktoré sa na celej akcii podielali.